Sollicitatieformulier Target Search

De Area Sales Manager (ASM) wordt verantwoordelijk voor de internationale verkoop van gerobotiseerde slachtsystemen. Deze complete slachtlijnen zijn klantspecifiek en technisch zeer geavanceerd. Dit kunnen zowel volledige productielijnen als complete fabrieken zijn.

Het verkooptraject van dergelijke multimiljoenen projecten is vaak langdurig en intensief. De ASM adviseert de klanten over mogelijke toepassingen en oplossingen met betrekking tot slachtlijnen. De ASM is verantwoordelijk voor het gehele sales proces. Vanaf marktonderzoek en marktanalyse, opstellen verkoopplan, voeren van acquisitie- en verkoopgesprekken, onderhandelen over prijsstelling, levertijd en contractuele voorwaarden tot aan uiteindelijk deal closing.

Gesprekspartners zijn onder andere inkopers, ingenieurs, adviseurs, architecten, directeur/eigenaren, managers technische dienst en productiemanagers. Bouwt het agentennetwerk verder uit, en ondersteunt de agenten bij commerciële acties, zoals klant- en prospectbezoeken en beurzen. Houdt markt- en productontwikkelingen voortdurend in de gaten en weet deze te vertalen naar klantspecifieke oplossingen en verkoopmogelijkheden.

De ASM werkt nauw samen met een zeer ervaren en kundig team aan binnendienst engineers. Rapporteert aan de Business Unit Manager Red Meat Systems van de MPS Group. De internationale regio wordt in overleg nader bepaald (dit is onder meer afhankelijk van werkervaring van de kandidaat). • Afgeronde HTS opleiding
• Minimaal 5 jaar ervaring in de internationale verkoop technische, kapitaalintensieve installaties/ projecten
• Affiniteit of ervaring met de voedselverwerkende industrie
• Stevige gesprekspartner
• Commercieel gedreven
• In de gelegenheid om enkele dagen per week in Lichtenvoorde aanwezig te zijn
• Internationaal reisbereid
De met * gemarkeerde velden zijn verplicht
CV wordt gescand....