Sollicitatieformulier Target Search

Wegens uitbreiding van de organisatie is de vacature ontstaan voor een ervaren Service Manager. Als Service Manager stuur je de afdelingen Support, Service en Onderhoud aan, bestaande uit dertig collega’s die wereldwijd werkzaam zijn. Hierbij word je ondersteunt door afdelingcoördinatoren, die de operationele zaken regelen. Samen met het team draag je zorg voor een optimale service aan klanten. Als Service Manager geef je verdere invulling aan het beleid en inrichting van Service. Je hebt een duidelijke visie op service en weet dit te door een pragmatische aanpak te vertalen naar een werkbare structuur.

Als Service Manager heb je ook zelf contact met klanten indien er complexe escalaties zijn. Je pakt dat adequaat op en zorgt je voor een passende oplossing. Je bent een echte People Manager, door het coachen en begeleiden van medewerkers haal je het beste uit de diverse teams. Daarnaast bouw je verder aan de optimalisatie en uitbouw van de wereldwijde Service organisatie.
• Afgeronde HBO/WO opleiding in een technische richting
• 5 - 10 jaar ervaring in een leidinggevende functie binnen een technische organisatie
• Ervaring met service en aftersales
• Gericht op ontwikkeling en resultaat, durft beslissingen te nemen en in staat om op de juiste manier met klanten te communiceren
• Reist indien nodig naar internationale klanten

De met * gemarkeerde velden zijn verplicht
CV wordt gescand....