Sollicitatieformulier Target Search

Door een toenemende vraag naar de dienstverlening van Dutch-Shape, is de organisatie op zoek naar uitbreiding van de commerciële afdeling. Dutch-Shape is daarom op zoek naar een Technical Sales Advisor.

Als Technical Sales Advisor ben jij het aanspreekpunt voor (potentiële) klanten: van aanvraag, technische offerte, grondige projectoverdracht aan de projectmanager tot aan het leveren van nazorg (meerwerk) aan de klant. Jij bent in staat om zowel zelf binnenkomende als geacquireerde klantaanvragen, op basis van technische kennis, om te zetten naar technisch-commercieel winnende aanbiedingen. Waar nodig, word je hierbij ondersteund door de afdeling engineering.

Je zult veel in contact staan met klanten, zowel op locatie als op afstand, om de concept aanbiedingen te bespreken en beetje bij beetje te groeien richting een strategisch partnerschap.

Als Technical Sales Advisor rapporteer je aan de Technical Sales Director. Daarnaast werk je als onderdeel van de commerciële afdeling nauw samen met de afdeling Engineering en Projectmanagement. Binnen de organisatie zijn tal van doorgroeimogelijkheden aanwezig: Bijvoorbeeld een functie als Sales Manager. • Afgeronde technische HBO/WO opleiding: Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechnologie of soortgelijk;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
• Ervaring met een 3D engineering platform;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing Duitse en Franse taal is een pré.

Jij bent in staat om op zowel management- als operationeel niveau te communiceren en hierdoor lange termijn relaties op te bouwen met klanten. Door jouw goede luistervaardigheden en technische gevoel weet jij tevens randzaken snel te scheiden van essentiële aspecten (klantaanvragen).
De met * gemarkeerde velden zijn verplicht
CV wordt gescand....