Sollicitatieformulier Target Search

Als Applicatie Engineer ben jij onderdeel van het het procestechnologische geweten van Terlet . Je bent of gaat je ontwikkelen tot autoriteit op het gebied van applicaties voor het bereiden van dikvloeibare levensmiddelen. Door jouw inbreng biedt Terlet haar klanten de beste technologische oplossingen voor hun productieproces van producten zoals soep, saus, mayonaise, yoghurt, fruit- preparaten, babyvoeding, petfood etc.

Je bespreekt samen met jouw sales collega’s de aanvragen van klanten en werkt deze uit naar een eerste ontwerp. Je stelt een PFD of P&ID op en presenteert het concept, indien nodig, bij klanten. In sommige gevallen start jouw rol al eerder en geef je samen met een Area Sales Manager een technologische presentatie bij een klant om een aanvraag binnen te halen. Je wordt ondersteund door een afdeling Engineering, die een deel van de te technische details voor zijn rekening neemt. Als Applicatie Engineer is het belangrijk dat je het proces van de klant begrijpt, analytisch sterk bent en daardoor de kern van de klantvraag boven tafel krijgt. Hierdoor kan je de juiste applicaties inzetten om zo tot een passende aanbieding te komen. Je houdt hierbij het klantbudget goed in de gaten. Je hebt zo een essentiële rol in het succesvol afronden van offertetrajecten. Tijdens de bouw- en installatiefase ben je als Applicatie Engineer een vraagbaak voor jouw collega’s.

Je werkt in deze functie nauw samen met Area Sales Managers, Sales- en Project Engineers en projectmanagement van Terlet maar ook met je directe collega’s van de andere bedrijven binnen ProXES. De aanvragen die je behandelt komen van klanten in de breedte van de wereldwijde voedingsmiddelen industrie en je hebt daardoor een bijzonder afwisselende baan, waarin het belangrijk is om je goed te kunnen verplaatsen in het gedachtengoed van je klant, goed te plannen en de grote lijnen te bewaken. Je krijgt te maken met verschillende processen en applicaties bij uiteenlopende opdrachtgevers. Je zult zo nu en dan internationaal reizen om klanten te bezoeken. • Afgeronde HBO/ WO opleiding richting levensmiddelentechnologie of gelijkwaardig;
• Ervaring met het ontwerpen van procesinstallaties voor de voedselverwerkende industrie;
• Ervaring met het opstellen van PFD’s, P&ID’s en technische teksten;
• Communicatief sterk, analytisch;
• De standplaats is Zutphen, daarnaast ben je bereid om internationaal te reizen;
• Beheersing Nederlandse en Engelse taal
De met * gemarkeerde velden zijn verplicht
CV wordt gescand....