Sollicitatieformulier Target Search

Als DCS Engineer maak je onderdeel uit van de afdeling Technology en heb je een belangrijke rol in het structureel verbeteren van de performance van de fabriek in Klazienaveen. Je wordt verantwoordelijk voor het beheren, onderhouden en verbeteren van het DCS netwerk (Cabot werkt met DeltaV). Je levert eerste lijnsupport naar productie, maintenance en engineering op het gebied van DCS (Distributed control system). Je participeert vanuit jouw discipline in investerings- en verbeterprojecten. Je leidt zelf projecten op het gebied van verbeteren van het DCS systeem. Hierin heb je de rol van regisseur. Je definieert de scope en zoekt daar de juiste interne en externe specialisten bij die je daarna aanstuurt. Je configureert en programmeert wijzigingen of updates van DCS.

Als DCS Engineer bij Cabot krijg je een zichtbare en belangrijke rol in het structureel verbeteren van het DCS systeem en het verbeteren van de stabiliteit en voorspelbaarheid van het productie proces. Je zet delen van de besturing om naar het DCS systeem, je vervangt zaken en helpt bij het minimaliseren van storingen. Belangrijk in deze positie is het kunnen behouden van overzicht en het zien van de samenhang tussen systemen en afdelingen. Je begrijpt de abstracte rol van het besturingssysteem in een fabriek, maar bent daarnaast graag werkzaam in een pragmatische productieomgeving, waar je direct de impact van je eigen handelen kunt zien.

Als professional vind je het een uitdaging om te werken binnen een fabriek met veel potentie. Je begrijpt dat dit niet vanzelf gaat en dat je de schouders eronder moet zetten. Je bent een speler in een betrokken en gemotiveerd team. Daarnaast heb je veel contact met collega’s van operations, engineering, maintenance, technologie en R&D. Je kunt gebruik maken van de beschikbare expertise, passend bij een wereldwijd opererende multinational.

Je rapporteert aan de Technology Manager.
  • Afgeronde HBO/ WO-opleiding richting meet- en regeltechniek, procesautomatisering of vergelijkbaar;
  • Minimaal 5-10 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare werkomgeving/industrie;
  • Ervaring met DCS systemen;
  • Bouwer, zelfstandig;
  • Je vindt het mooi om in een productie-omgeving te werken en houdt van de bijbehorende dynamiek.
De met * gemarkeerde velden zijn verplicht
CV wordt gescand....