Sollicitatieformulier Target Search

Als Proposal Engineer binnen VONK ben je onderdeel van het commerciële team en verantwoordelijk voor het technisch uitwerken van een aanvraag. Een commercieel team bestaat tijdens een aanvraagtraject uit een Sales Manager, Proposal Engineer, een Inkoper en vaak Engineers van verschillende relevante disciplines. Je werkt daarbij onder verantwoordelijkheid van de Sales Director.

Projecten variëren in grootte van enkele tienduizenden tot enkele miljoenen euro’s. Oplossingen hebben betrekking op innovatieve technieken, OPEX, rendement, kostenbesparingen en veiligheid, maar ook over budgetten, milieu, groene energie, digitalisering, IoT en industrie 4.0. Als een aanvraag binnenkomt, bedenk je samen met de sales manager de strategie. In deze fase verdiep je je in de scope van het project, de concurrenten, de toegevoegde waarde die VONK kan leveren. Na intern akkoord ga je aan de slag om een voorstel op maat te maken met de daarbij behorende kostprijs. Afhankelijk van de grootte van het project, werk je alleen of met een team om tot een passende offerte te komen. De rode draad is dat je in staat bent partijen bij elkaar te brengen, de technische diepgang uit de organisatie haalt. Dit verbind je op de juiste manier aan elkaar en weet hierin resultaten te boeken. Natuurlijk speelt hierin je financiële en commerciële gevoel ook een grote rol.

Je komt in een hecht team te werken met andere Proposal Engineers, Salesmanager en werkt veel samen met de diverse vakdisciplines op techniek. 
  • Je hebt een technische HBO/WO opleiding afgerond en relevante werkervaring in een technische binnendienst rol binnen een commercieel georiënteerde setting.
  • Je hebt voldoende (elektro/control) technische kennis om samen met het team de juiste oplossingen te vinden en de kostprijs calculatie te maken.
  • Een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal is essentieel.
  • Eventueel behoort internationaal reizen bij de mogelijkheden.
  • Commercieel en probleemoplossend vermogen;
  • Goede beheersing van de Engelse taal.
De met * gemarkeerde velden zijn verplicht
CV wordt gescand....